fbpx

Hvad er Cuppingterapi

Cuppingterapi (vakuum terapi/sugekopper) er en yderst effektiv behandlingsform til flere forskellige lidelser.

Metoden stationær cupping har været brugt i Kina og asien i mange år og er en af behandlingsmetoderne i Traditionel Kinesisk Medicin TCM.

Til moderne Cuppingterapi bruges der bl.a. plastcupper eller en medicinsk godkendt vakuum maskine med glas cupper eller store silikone cupper, som bruges i MuscleCup®– behandlingskoncept.

En anden ny metode indenfor Cuppingterapi er MFD Myofascial Decompression, hvori denne terapiform indgår bevægelse imens cupperne sidder på kroppen i kortere tid end ved stationær cupping.

Jeg bruger disse typer:

En silikone cup, hvor der skabes en manuelt vakuum med tryk.

Massageformen er bindevævsmassage, som løsner op i spændt og hårdt bindevæv, massagen er med fokus på de områder, der er problemer med.

 

 

 

 

 

 

En glas cup, hvor der skabes en vakuum med et stationært tryk med en medicinsk godkendt maskine. Glascupperne benyttes i behandling mod bl.a. cellulite, hovedpine, smertelindring, væskeansamling/ødemer i bl.a. benene.

 

 

Stationær Cuppingterapi og MFD – behandling- Myofascial Decompression

En plast cup, hvor der skabes vakuum med tryk. Derved suges den underliggende hud op i cuppen. Behandling af forskellige muskel og led problemer

 

 

MFD Myofascial Decompression
Myofascial Decompression henvender sig til bindevævsbegrænsninger ved at forbedre mobiliteten af blødt vævslag. Brug af negativt tryk med sugekopper skaber plads mellem de bløde vævslag, der muliggør at hvert lag kan glide på hinanden med nedsat viskositet og forbedrer bevægelseseffektivitet.

 

 

 

 

MuscleCup® -behandlingskoncept

Til moderne cupping har Bo Stentoft udviklet et behandlingskoncept som hedder MuscleCup®- behandling og styrkeforøgelse, som er et nyt og spændende behandlingskoncept fra Danmark, som er udviklet til at forbedre musklernes hurtighed, styrke og præstation. MuscleCup® er et patenteret og registreret varemærke. MuscleCup® henvender sig specielt til sportsfolk.

Styrken øges med det samme efter behandlingen og der opnås også en kortere restitutionstid, kroppen vil føles let efter behandlingen, behandlingen holder ca. 1 uge. Det er et super supplement til din træning, da du hurtigt og effektivt kan forbedre dine resultater.

MuscleCup®- behandlingen foregår ved at der placeres kæmpe cupper på de valgte muskler, vakuummet i cupperne trækker ud i musklerne, der udvides. Her øges blodgennemstrømningen i musklerne, hvor de fyldes med næringsstoffer og tømmes for affaldsstoffer, så musklerne kan yde deres optimale.
Se mere resultater fra TV2 sportslab http://sport.tv2.dk/2017-02-24-efter-tv-2-forsoeg-eksperter-vil-undersoege-saerpraeget-metode-frem-mod-ol
http://sport.tv2.dk/cykling/2017-02-23-ekspert-var-skeptisk-overfor-restitutions-metoden-men-resultaterne-var

 

 

 

Gua Sha

 

Gua Sha er en skrabeteknik, som stammer fra Asien, Der skrabes med en glat genstand over huden hvor der kan mærkes der er spændninger, myoser, stagnation af affaldsstoffer, Gua betyder skrab og Sha betyder rødme, rødme som opstår når der skrabes på huden. Rødmen vil forsvinde i løbet af ca 5 dage, alt efter hvor meget stagnation der er i kroppen. Gua Sha er fantastisk til at smertelindre, behandle akutte eller kroniske smerter som migræne, piskesmæld, muskel og ledsmerter, astma, lindre træthed, influenza/forkølelse.

 

 

 

 

Bivirkninger ved cupping:
Du kan få “sugemærker” og blå mærker, som fortager sig i løbet af 2-10 dage. Ved de første behandlinger kan der opstå ømhed som ved enhver anden massage.
Hvis der i starten udrenses mange giftstoffer vil disse cirkulere i kroppen indtil de bliver udskilt. Det kan give midlertidig hovedpine og andre udrensningssymptomer. Derfor er det vigtigt at du drikker rigeligt vand før og efter en behandling.

Må ikke benyttes på personer som bruger blodfortyndende medicin eller tager prednisolon.

Cuppingterapi er også velvære
En behandling med cupping kan oven i købet betragtes som rent velvære, idet behandlingen ud over at arbejde med din krops symptomer også føles behagelig og afslappende. Cuppingterapi er jo ikke bare en lindrende behandling — det er også en massageform.

Cuppingterapi har vist sig særdeles velegnet ved lidelser som:
Appelsinhud
At dæmpe hedeture
Bindevævslidelser, som f.eks. appelsinhud.
Dårligt kredsløb
Fibromyalgi
Fordøjelses problemer
Forhøjet blodtryk
Frossen skulder
Gammelt arvæv.
Golf/tennis albue
Hovedpine
Hælspore
Iskias
Kronisk ledegigt (pga et bedre flow i blodet omkring ledet)
Ledstivhed
Lændesmerter
Menstruationssmerter
Muskelproblemer
Nedsat ledfunktion
Ridebukselår
Skulder og nakkesmerter
Smerter på benene
Sportsskader
Stagnationslidelser og ophobning af giftstoffer i væv
Stift bindevæv
Strækmærker
Styrkelse af immunforsvaret
Tanteknold
Træthed
Uren hud
Ødemer